29 Ιαν 2010

Η βαθμολογία δεν λέει την αλήθεια.

Η συνέντευξη του Σταμάτη Καντιμοίρη στην εφημερίδα ''Προόδο''.

Ποια είναι η άποψη σου για την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας;
«Είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως πρέπει να κερδίσουμε για να αφήσουμε και άλλο πίσω τους αντιπάλους και να βελτιώσουμε την δική μας θέση. Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και οπωσδήποτε θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης»
Η επιτακτική ανάγκη για την κατάκτηση των βαθμών, σας δημιουργεί πίεση;
«Όπως και να έχει με βάση και την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, αυτό το παιχνίδι έχει πολύ πίεση. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν έχουμε τα περιθώρια για να κάνουμε και άλλη γκέλα εντός έδρας. Μόνο η νίκη υπάρχει για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να πάρουμε τους βαθμούς και να δούμε στη συνέχεια πιο αισιόδοξα το μέλλον μας στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο ήμασταν μέτριοι και για αυτό δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ευελπιστούμε όμως να τα καταφέρουμε το Σάββατο για να ικανοποιήσουμε και τον φίλαθλο κόσμο που περιμένουμε να έλθει στο γήπεδο για μια ακόμα φορά».


Τι έφταιξε στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής;
«Μετά το 1 – 0 θα μπορούσαμε από το πρώτο ημίχρονο να …καθαρίσουμε τον αγώνα σημειώνοντας ακόμα ένα γκολ που κατά την γνώμη μου θα ήταν καθοριστικό. Δυστυχώς αν και είχαμε τις ευκαιρίες δεν το πετύχαμε. Στην επανάληψη δεχθήκαμε την ισοφάριση από μια στημένη φάση. Από εκεί και πέρα αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε. Ανοιχτήκαμε και αφήσαμε χώρους με αποτέλεσμα να τους εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και να μας κάνει ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας στεναχώρησε πολύ αυτή η ισοπαλία αλλά πιστεύω ότι την έχουμε ξεπεράσει και κοιτάμε μπροστά. Δεν γυρίζει εξάλλου πίσω».
Πιστεύεις ότι η Ρόδος θα μπορέσει να απομακρυνθεί σύντομα από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας;
«Η γνώμη μου είναι ότι έχουμε καλή ομάδα. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και θα σωθούμε γρήγορα. Είναι κάτι που το πιστεύουν ακράδαντα και όλα τα παιδιά. Όχι απλά θα σωθούμε εύκολα αλλά θα κάνουμε και καλή πορεία. Βασική προϋπόθεση πάντως είναι να πάρουμε τα παιχνίδια που ακολουθούν. Αν το κάνουμε αυτό, η συνέχεια θα είναι πολύ διαφορετική. Εξάλλου η δυναμικότητα της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες που βρίσκονται πιο κάτω ή κοντά με εμάς στην βαθμολογία. Μπορούμε για παραπάνω»
Είναι δικαιολογημένα τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζεται στην απόδοση μας με το σκεπτικό ότι είστε και μια ομάδα που μπήκε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή στην Β’ Εθνική;
«Η Β’ Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία. Όσον αφορά τα σκαμπανεβάσματα, συμβαίνουν επειδή αυτά είναι τα δεδομένα της κατηγορίας. Πιστεύω ότι δεν επηρεάζει το ότι την τελευταία στιγμή μπήκαμε στο πρωτάθλημα αυτό. Αν δείτε και άλλες ομάδες που ήταν έτοιμες από την αρχή, παρουσιάζουν και αυτές σκαμπανεβάσματα. Έτσι είναι η φύση της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με μερικές συνεχόμενες νίκες μπορείς να βρεθείς πολύ ψηλά στην βαθμολογία ενώ με κάποιες ήττες μένεις χαμηλά. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».
Εσείς πάντως πως νιώθετε;
«Νιώθουμε πάρα πολύ καλά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όχι μόνο τώρα αλλά από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ και η διοίκηση. Όλα είναι όμορφα στη Ρόδο. Εμείς οι παίκτες είμαστε πραγματικά μια οικογένεια. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας. Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε»
Έχει βοηθήσει η αλλαγή του προπονητή;
«Όπως συμβαίνει πάντως, όταν αλλάζει ο προπονητής αλλάζει και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Αυτό έχει συμβεί και στη Ρόδο. Σίγουρα έχει βοηθήσει η αλλαγή προπονητή. Ο κ. Τζαναβάρας είναι ένας πολύ καλός προπονητής».
Είστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου;
«Υπάρχει ικανοποίηση. Φέτος ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος απ’ ότι πέρσι. Τους θέλουμε συνέχεια κοντά μας διότι μας βοηθούν. Όταν τους έχουμε στο πλευρό μας νιώθουμε πολύ διαφορετικά. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την μέχρι τώρα στήριξη τους και ελπίζουμε να έλθουν ακόμα περισσότεροι κοντά μας».
Η βαθμολογία λέει την αλήθεια για τη Ρόδο;
«Όχι, δεν τη λέει. Μπορούσαμε να είμαστε και πιο ψηλά. Χάσαμε άδικα βαθμούς. Θυμάμαι πρόχειρα τώρα μερικά παιχνίδια, όπως με τον Πανσερραϊκό αλλά και την Δόξα Δράμας. Αδικούμαστε από τα αποτελέσματα διότι παίξαμε πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο όμως είναι έτσι και πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτά».
Ποιους θεωρείς φαβορί για την άνοδο;
«Μεγάλο φαβορί είναι η Κέρκυρα. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΟΦΗ θα παλέψουν σίγουρα. Ο Εθνικός Πειραιώς και ο Εθνικός Αστέρας νομίζω ότι αρχίζουν να ξεφουσκώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου