2 Μαρ 2011

Να κερδίσουμε όλοι μαζί

Δηλώσεις του Ηλία Μανίκα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Κόρινθο .

Για το «διπλό» στον Ασπρόπυργο: «Πιστεύω πως ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, η πιο σημαντικότερη εκτός έδρας, καθώς μας βάζει για τα καλά στο κόλπο της απευθείας ανόδου».

Για το νικητήριο γκολ που πέτυχε, δεύτερο συνεχόμενο μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών: «Σημασία, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, δε έχει ποιος σκοράρει. Με ευχαριστεί να κερδίζει η ομάδα όποιος και αν είναι αυτός που θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι πλέον το ίδιο, αφού ο στόχος για όλους, είναι ένας. Η άνοδος!».

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την εφετινή, συνολική του παρουσία στο πρωτάθλημα: «Σε μερικά παιχνίδια μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένος και σε μερικά όχι. Όποτε δεν ήμουν καλός όμως και η ομάδα κέρδισε, χάρηκα το ίδιο. Σε όσα ματς είχα καλή απόδοση, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν νικηφόρο, μόνο ικανοποιημένος δεν ήμουν. Η ουσία είναι η νίκη. Όλα τα άλλα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα στοιχεία που θα κρίνουν τον πρωταθλητή: «Πιστεύω πως αυτός που θα έχει χαμηλά το κεφάλι και δεν θα τον κυριεύσει η έπαρση, είναι εκείνος που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει την πρώτη θέση και θα πετύχει την απευθείας άνοδο. Για εμάς, τη Ρόδο, η άνοδος περνάει μέσα από την έδρα μας. Γι’ αυτό, στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν, θέλω να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει πραγματικά αυτή την προσπάθεια».

Για την εφετινή χρονιά, η οποία δεν ήταν στρωμένη με …ροδοπέταλα και το μέταλλο που κρατάει την ομάδα ψηλά: «Η αλήθεια είναι ότι σημειώθηκαν πολλά σκαμπανεβάσματα και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Όμως η ομάδα έχει χαρακτήρες, έχει προσωπικότητες, που κάθε Κυριακή τα ξεπερνάνε όλα και σκέφτονται μόνο το ματς και τον στόχο. Από τον πιο μικρό ηλικιακά ποδοσφαιριστή, μέχρι τον πιο μεγάλο, διψάνε για διάκριση. Και η διάκριση αυτή, θα έρθει μόνο με άνοδο».

Για το ματς με την Κόρινθο την Καθαρά Δευτέρα και τη σημασία του: «Είναι παιχνίδι σταθμός για εμάς. Για να αποκτήσει αξία το «διπλό» στον Ασπρόπυργο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη και να την πάρουμε».


Για τον χαμό του 26χρονου Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου: «Το Σάββατο ταξιδεύαμε για Αθήνα. Μαθαίνοντας τη δυσάρεστη είδηση, τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου, ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι. Προσωπικά δεν είχα γνωρίσει τον Κωνσταντίνο. Έτυχε όμως να νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο με ένα πολύ δικό μου πρόσωπο, το οποίο μου περιέγραψε με θαυμασμό το σθένος και τη δύναμη με την οποία ο Κωνσταντίνος αντιμετώπιζε το πρόβλημά του. Κάτι τέτοιες στιγμές, σε κάνουν να συνειδητοποιείς πόσο περιστασιακά και δευτερεύονται είναι κάποια πράγματα στη ζωή. Πως σημασία έχει να φροντίζεις για το πολυτιμότερο αγαθό που μας έχει δώσει ο Θεός από εκεί ψηλά. Την υγεία μας.
Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Στους δικούς του ανθρώπους. Πρέπει να σταθούν δυνατοί και να το ξεπεράσουν. Εμείς, σαν ποδοσφαιριστές της Ρόδου, μιας ομάδας την οποία ο Κωνσταντίνος τίμησε φορώντας τη φανέλα της, έχουμε αποκτήσει ένα επιπλέον κίνητρο για τα επόμενα παιχνίδια. Να αγωνιζόμαστε και για τον Κωνσταντίνο».

Ολοκληρώνοντας, ο Ηλίας Μανίκας θέλησε να απευθύνει ένα ακόμη κάλεσμα προς τους φίλους της ομάδας, αλλά και να τους δώσει την υπόσχεση των ποδοσφαιριστών της Ρόδου, για τις 6 στροφές που απομένουν μέχρι να πέσει η καρό σημαία στην κούρσα του πρωταθλήματος: «Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει όλη αυτήν την προσπάθεια που έχουμε κάνει και να γεμίσει την Δευτέρα το γήπεδο. Για να κερδίσουμε όλοι μαζί. Από την πλευρά μας, η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε όλη τη χρονιά. Να δίνουμε και την ψυχή μας σε κάθε παιχνίδι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, τόσο αυτοί που ήρθαμε φέτος, όσο και οι πιο παλιοί, αγαπάμε το ίδιο την ομάδα και κοινός μας στόχος, είναι να την πάμε ψηλά».


Από το 12soccer.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου