10 Μαΐ 2011

Μια διοίκηση αόρατη.

Μετά την ήττα από τον Πανηλειακό και το άσχημο τέλος στην εφετινή πορεία της Ρόδου, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Μάρκος Μαραγκουδάκης, μίλησε στην εφημερίδα «δημοκρατική» για το ματς στον Πύργο, τα αίτια της ήττας, τις συνθήκες …αποτυχίας, την απουσία της διοίκησης αλλά και το παράπονο του ίδιου και των συμπαικτών του, που έχει να κάνει με τα σχόλια φιλάθλων για τη μη επίτευξη του στόχου.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε μετά το φινάλε του πρωταθλήματος στη «δσπορ» ο Μάρκος Μαραγκουδάκης:
Για την ήττα από τον Πανηλειακό και την αδυναμία της Ρόδου να πάρει το τρίποντο στο κρισιμότερο, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι της χρονιάς:
«Θεωρώ πως εμείς είχαμε την πίεση σε αυτόν τον αγώνα. Όταν παίζεις απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο, που δεν έχει κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, ενώ εσύ έχεις την πίεση γιατί πρέπει να νικήσεις και να είσαι τυχερός στο αποτέλεσμα του άλλου αγώνα που περιμένεις (Βύζαντας Μεγάρων – Ηρακλής Ψαχνών), τα πράγματα γίνονται πιο …περίπλοκα. Όπως και να έχει, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν μπορώ να πω πως δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μισό. Στην επανάληψη, εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να το πετύχουμε, βρεθήκαμε στο καναβάτσο.
Δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά και στο …καπάκι, όχι μόνο δεχθήκαμε άλλο ένα, αλλά μείναμε και με παίκτη λιγότερο.
Προσωπική μου άποψη πάντως, είναι πως στο πρώτο ημίχρονο, η διαιτησία ήταν αρκετά καλή. Στο δεύτερο όμως, ήταν αρνητική και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Έτσι είναι. Όταν στο 0-0 δεν δίνει υπέρ μας πέναλτι, το οποίο έγινε σε μένα προσωπικά και το οποίο παραδέχθηκαν οι αντίπαλοι, όταν δίνει ο διαιτητής χέρι και αποβολή στη φάση του Κεφαλούκου (όπου έγινε το 2-0) σε μία τραβηγμένη απόφαση, τι μπορείς να πεις; Ακόμα κι έτσι, ανακτήσαμε τον έλεγχο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μειώσαμε στο σκορ με τον Γήτα. Και πάλι όμως, δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Σ. Καντιμοίρη, ενώ αργότερα, με τον Γήτα να βγαίνει μόνος και να σπρώχνεται από τον τελευταίο παίκτη του Πανηλειακού, δεν δόθηκε ούτε φάουλ, ούτε κόκκινη κάρτα.
Εκνευριστήκαμε, γεμίσαμε αγωνία και παρά τις ευκαιρίες μας, ήρθε το γκολ του Βύζαντα που σήμαινε τον οριστικό αποκλεισμό από τα πλέι οφ και εκεί, η ομάδα κατέρρευσε».
Για τα αίτια της …αποτυχίας και αν έπαιξε καθοριστικό ρόλο το παιχνίδι με την Παναχαϊκή: «Το κακό ξεκίνησε πολύ πιο πριν από αυτό το παιχνίδι. Απλά θεωρώ ότι εκεί χάσαμε και εμείς τη δύναμή μας. Γιατί ήρθε η ήττα ενώ όλοι προσπαθούσαμε ήδη μόνοι μας. Μια ομάδα η οποία είναι πρώτη και φαβορί όπως έλεγαν όλοι, μία ομάδα η οποία έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό ήταν κοινά αποδεκτό, δεν είχε καμία στήριξη από τη διοίκηση. Μια διοίκηση αόρατη.
Τα Χριστούγεννα, όταν ζητήσαμε να φύγουμε για να μην επιβαρύνουμε την ομάδα με τα συμβόλαιά μας και να βρούμε και εμείς κάτι άλλο, μας είπαν πως όλα είναι καλά, η λύση έχει βρεθεί και θα πορευτούμε όλοι μαζί για το πρωτάθλημα. Αυτοί όμως έμειναν στα λόγια και εμείς στις πράξεις».
Για τα σχόλια μετά την ήττα από τον Πανηλειακό και τον …αποκλεισμό από τα πλέι οφ: «Δεν διαβάζω ούτε εφημερίδες, αλλά ούτε και ενημερώνομαι από σάιτ. Σύμφωνα με όσα μου μετέφεραν όμως, κάποιοι άνθρωποι που λένε ότι αγαπάνε την ομάδα, δεν την αγαπάνε. Υπήρξαν καλοθελητές που είπαν ότι δεν κάναμε το καθήκον μας. Εμείς το κάναμε και στο απόλυτο. Γιατί τόσο καιρό είμαστε εδώ, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι είμαστε απλήρωτοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει, αλλά δεν το κάναμε. Επειδή είμαι και λειτουργώ σαν επαγγελματίες, διαβεβαιώ πως σε άλλες ομάδες, οι παίκτες υπό παρόμοιες συνθήκες έφευγαν για να διαφυλάξουν τα οικονομικά τους. Εδώ μείναμε όλοι, δεν έφυγε κανείς κι ας έχουμε τρομερά οικονομικά προβλήματα. Μόνος στόχος ήταν να βγει η ομάδα κατηγορία και για να πάρουμε τα χρήματά μας και για να …σώσουμε τη διοίκηση. Όμως δεν υπήρχε κανείς στο πλάι μας.
Και επειδή ο κόσμος δεν ξέρει, αλλά και εγώ δεν επιθυμώ να παίξω το ρόλο του «επαναστάτη», υπάρχει η σκέψη για δημοσίευση ανακοίνωσης εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών για όσα γίνονται, ώστε να μάθει ο κόσμος την πραγματικότητα και να μη νομίζει ότι όλα είναι καλά».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια, με τα προβλήματα να ταλανίζουν την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών: «Χαίρομαι πραγματικά που είχα τέτοιους συμπαίκτες. Πέρασα από πολλές ομάδες, αλλά τόσο πολλά καλά παιδιά δε βρήκα. Ήμασταν πραγματικά μονιασμένοι. Δεν μπορώ να πιστέψω λοιπόν πως συνέβη αυτό. Να μη μας στηρίζουν, γιατί δεν μας πίστεψαν σαν ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να προπορεύονται οι παίκτες της διοίκησης και να την τραβούν από το χέρι. Δεν γίνεται να το θέλουν περισσότερο».
Για το μέλλον του: «Είναι δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα παραμείνω στη Ρόδο. Θα πρέπει να γίνουμε ριζικές και ακραίες αλλαγές, οι οποίες δε νομίζω πως μπορούν να γίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχω συζητήσει πάντως με καμία άλλη ομάδα. Δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, γιατί περίμενα να δω την κατάληξη της πορείας μας».


Από το 12soccer.gr

1 σχόλιο:

  1. Για Παντα Ροδος είπε...

    Και κλαμα η Μαρθα Βουτση για " εξιλαστιρια θυματα"

    ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΗΣ ΣΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ.

    Για ποιους αλλους μιλας;

    Απο την πρωτη φορα που μπηκες στην διοικηση ηθελες να ξεφωρτωθεις τον αλλο μεγαλομετοχο, ψεματα ειναι; Το καλοκαιρι μετα το μπαραζ εκανες παραπωνα πως ο αλλος δεν ηθελε να ανεβουμε στην Β εθνικη και πως ο Σπανος ειναι αμυντικογενης και ηθελες και αυτον να τον ξεφωρτωθεις.

    Μετα αναλαβαμε να σε "παντρεψουμε με αλλον ενδιαφερομενο, αλλα εσυ ηθελες να εισαι αφεντικο και να κανεις κουμαντα και με των αλλων τα λεφτα....

    Αλλα νταλων και δικαιολογιες ενα καρο...

    Φευγω και φευγω και δεν μπορω και δεν κανω γιατι οι αλλοι δεν βοηθανε, ποιοι αλλοι; ε; ποιοι που τους εδιωξες ολους με την ακατανωμαστη συμπεριφορα σου...

    ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΩΜΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΙΔΕΡΟΜΕΝΑ...

    Τωρα ΞΑΝΑ λες να δωσεις τις μετοχες, γιατι δεν τισ εδωσες σε αυτον που σου εβαλε μπροστα στην μυτη σου 300000 ευρω, τωρα λεονταρισμοι ξανα "δινω τισ μετοχες"

    Ο λαος της Ροδου σε εκρινε.
    Δεν εκανες τον καθηκον σου παρα ζουσες και αναπνεες μεσα απο την ζωη της Ροδου

    Αιντε που θα βγεις και απο πανω

    ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή