23 Ιουλ 2011

Aποκλείστηκε το καθεστώς εκκαθάρισης

Ενημερωτικό χαρακτήρα  είχε η άτυπη γενική συνέλευση  της Ρόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Ακταίον. Το «παρών»  έδωσαν περίπου 20 άτομα, μεταξύ των  οποίων φυσικά η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ, εκπρόσωποι των φιλάθλων της ομάδας και ελάχιστοι από τους μετόχους που είχαν κληθεί να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση. Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως γύρω από τις προσπάθειες  που κάνει τον τελευταίο μήνα η διοικούσα επιτροπή, προκειμένου  να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τα χρέη του συλλόγου και να πάρει η ομάδα την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που χρειάζεται για να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και να τακτοποιήσει τα βιβλία της, τα οποία, όπως αναφέρθηκε βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα σε κακή κατάσταση. Τα παραπάνω απασχολούν τη διοικούσα επιτροπή, η οποία κάνει ότι περνάει από το…χέρι της για να λειτουργήσει την ΠΑΕ, και σε μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει.
Αυτό που τονίσθηκε, είναι ότι γίνονται προσπάθειες  ώστε οι μέτοχοι που είχαν σχέση  με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, και να πάρουν «πάνω» τους κάποια από τα χρέη, ως οφείλουν, ή έστω ένα μέρος από αυτά, προκειμένου να πορευθεί η ομάδα χωρίς περαιτέρω προβλήματα από τα ήδη υπάρχοντα.
Επίσης αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να τεθεί η ΠΑΕ Ρόδος υπό καθεστώς εκκαθάρισης και να υποβιβαστεί στη Δ’ Εθνική, καθώς κάτι τέτοιο απλά θα γλιτώσει την ομάδα από χρέη, όμως και πάλι το κόστος της συμμετοχής θα είναι τέτοιο που δεν θα συμβάλει στην οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, κάτι το οποίο αναφέρθηκε επανειλημμένα ως ο πρωταρχικός στόχος της διοικούσας επιτροπής και αυτό για το οποίο προσπαθούν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο και να την βάλουν και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Όσον αφορά  την καταγγελία της Ρόδου κατά της Παναχαϊκής για πλαστή ενημερότητα, αν και η ΕΠΟ δικαίωσε αρχικά τους Πατρινούς, οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν χάνουν την αισιοδοξία τους, αφού την τελική απόφαση θα πάρει η Ένωση Football League-Football League 2, όπως συνέβη και με την περίπτωση των Τρικάλων.

Από το news12.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου