6 Φεβ 2016

Συνεχίζει ακάθεκτη!


 Αγχώθηκε η Ρόδος στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Κλεόβουλο Λίνδου, όμως κατάφερε να περάσει αναίμακτα και αυτό το εμπόδιο, επικρατώντας με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου με γκολ του Ευγενικού.
 Η Ρόδος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και πολλές φορές απείλησε την εστία του Χρυσανθή. Η ατυχία όμως και η έλλειψη καθαρού μυαλού, σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα που επικρατούσε, εμπόδιζαν τα ελάφια να φτάσουν στα δίχτυα του αντίπαλου γκολκίπερ. Ήδη στο 9΄ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Ιμεραλιλάι η μπάλα κόντραρε στον Ευγενικό και οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να διώξουν τον κίνδυνο από τα καρέ τους. Αξιόλογες ευκαιρίες χάθηκαν και στη συνέχεια, ενώ ένα συρτό γύρισμα στην καρδιά της μικρής περιοχής από τον Καντιμοίρη πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 40΄ μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι αξιόλογο. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμανατίδης έπειτα από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, έφτασε στην μικρή περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Χρυσανθή. Στην επαναφορά ο Παυλίδης σούταρε και πάλι αλλά ο Κωστάκης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και απομάκρυνε με τάκλιν. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει, και το ενδιαφέρον να είναι έντονο στις τάξεις των φιλάθλων που βρίσκονταν στο Στάδιο.
 Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, τα ελάφια έδειξαν από πολύ νωρίς ότι ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να απομακρύνουν το άγχος. Στο 48΄ ο Αμανατίδης από πλεονεκτική θέση και πάλι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ανέβαινε η πίεση που ασκούσε η Ρόδος. Στο 61΄ ο Παυλίδης με μακρινό σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγα μόλις μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρυσανθή. Αυτή ήταν και η ''προειδοποιητική βολή'' θα λέγαμε, μια και στην αμέσως επόμενη φάση η Ρόδος άνοιξε το σκορ. Έπειτα από πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του εντυπωσιακού σήμερα Αμανατίδη, ο Ευγενικός υποδέχτηκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Στην μισή ώρα αγώνα που απέμεινε, η Ρόδος πίεσε για να πετύχει ακόμα ένα γκολ, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες τόσο του Καντιμοίρη στο 65΄ όσο και των άλλων ποδοσφαιριστών της Ρόδου δεν βρήκαν στόχο. Καθώς ο χρόνος κυλούσε όλα έδειχναν πως τα ελάφια δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Ωστόσο ο Κλεόβουλος λίγο έλειψε να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν στο 81΄ο -γνώριμος στους οπαδούς της Ρόδου- Αλέκος Κακλαμάνος έκανε ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Ράτζα ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στον εναπομείναντα χρόνο δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Έτσι η Ρόδος πρόσθεσε στο ενεργητικό της ακόμα μια σημαντική νίκη, η οποία θα μπορούσε βέβαια να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι πράσινοι σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσαμε να πούμε πως το αποτέλεσμα ήταν πλασματικό ως προς το εύρος του. Πλέον όλοι επικεντρώνουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Διαγόρα Βατίου. 

Το γκολ:
61΄: O Αμανατίδης κάνει μια έξυπνη κάθετη πάσα, με αποδέκτη τον Ευγενικό ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να ανοίξει το σκορ με πλασέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα, Ιμεραλιλάι, Καντιμοίρης, Γκάιδας, Καλημέρης, Τζιβίλογλου, Μπιγκό (54΄Δελαπόρτας), Αξιώτης, Παυλίδης (91΄Καμπούρης), Ευγενικός, Αμανατίδης (82΄Αρχοντούλης)

ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ(Δημήτρης Δογιάμας): Χρυσανθής, Λάκης Κακλαμάνος, Κωστάκης, Νικηταράς, Γαϊτάνος (86΄Κολιάδης), Αναστασιάδης, Κολιοκώστας (75΄Σαλιμάϊ), 

Ανδρεόπουλος (83΄Διάκουλας), Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου, Αλέκος Κακλαμάνος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου