21 Μαρ 2016

Έκανε το καθήκον της η Ρόδος!

 Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του αήττητου έφτασε η Ρόδος, που νίκησε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας τον Φοίβο Κρεμαστής με 4-0. Ιμεραλιλάι, Παυλίδης, Αμανατίδης και Καντιμοίρης τα γκολ για τα ελάφια, που καθάρισαν την υπόθεση νίκη ήδη από τα πρώτο ημίχρονο.
 Όπως μας έχει συνηθίσει από την αρχή της χρονιάς μπήκε και σήμερα στον αγωνιστικό χώρο η Ρόδος, που έδειξε από πολύ νωρίς πως δεν είχε όρεξη για αστεία. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη ξεκίνησε δυναμικά και ήδη με την συμπλήρωση του δεύτερου λεπτού της αναμέτρησης είχε ανοίξει το σκορ με δράστη τον Ιμεραλιλάι, που κινούμενος στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε την ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Αμανατίδη και με κεφαλιά νίκησε τον Ματακάκη. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Παυλίδης με σουτ από πλάγια θέση, έπειτα από όμορφη συνεργασία των Αξιώτη και Καντιμοίρη. Τα 28 τέρματα έφτασε πλέον ο έμπειρος επιθετικός των πρασίνων, που εξακολουθεί να πυροβολεί τα αντίπαλα δίχτυα όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Η Ρόδος συνέχισε να πιέζει και να αναζητά και ένα τρίτο γκολ με το οποίο θα σφράγιζε τη νίκη της. Τελικά αυτό ήρθε στο 33΄ με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα του Αμανατίδη. Με την εκπνοή του πρώτου μέρους μάλιστα, τα ελάφια πέτυχαν και ένα τέταρτο γκολ, με τον αρχηγό, Σταμάτη Καντιμοίρη, να μην έχει κανένα πρόβλημα να γράψει το 4-0 από κοντά. Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, με τη Ρόδο να έχει καθαρίσει το ματς και τον Φοίβο να έχει ελάχιστες πιθανότητες ώστε να πετύχει κάτι καλό στα 45 λεπτά που απέμεναν.
 Όπως ήταν λογικό, στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις που σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Τα ελάφια δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν το υπέρ τους 4-0, αν και έπαιζαν με σβηστές τις μηχανές. Η μόνη αξιόλογη φάση του β' ημιχρόνου έρχεται από τον Φοίβο, όταν στο 79΄ ο Παντελίδης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να τραντάξει στο οριζόντιο δοκάρι του Ράτζα. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς να συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο και έτσι το 4-0 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.
 Με αυτή την άνετη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, επικράτησή της, η Ρόδος έφτασε τις 27 διαδοχικές νίκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την καθολική της υπεροχή συγκριτικά με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Πλέον, οι πρωταθλητές θα ετοιμαστούν για την δύσκολη έξοδο στην Κω, όπου κόντρα στον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Αντίμαχο, θα διεκδικήσουν μια ακόμα νίκη.

Τα γκολ:

2΄: Ο Αμανατίδης θα εκτελέσει το φάουλ από τα δεξιά, αποδέκτης της μπάλας γίνεται ο Ιμεραλιλάι που με δυνατή κεφαλιά κάνει το 1-0.
12΄: Ο Αξιώτης με μακρινή μπαλιά βρίσκει τον Καντιμοίρη, αυτός στρώνει έξυπνα για τον Παυλίδη που εύκολα γράφει το 2-0 με πλασέ.
33΄: Ο πολύ καλός σήμερα Αμανατίδης, θα εκμεταλλευτεί την πάσα του Ιμεραλιλάι και έπειτα από ωραίους ελιγμούς και δυνατό σουτ πετυχαίνει το τρίτο γκολ των ελαφιών.
44΄: Το τελικό 4-0 φέρει την υπογραφή του αρχηγού, που με πλασέ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Ράτζα, Ορφανίδης, Καντιμοίρης, Ρούσσης (46' Νικήτας), Καλημέρης, Τζιβίλογλου (46' Αρχοντούλης), Αμανατίδης (65' Ευγενικός), Γκόγκας, Αξιώτης, Ιμεραλιλάι

ΦΟΙΒΟΣ(Μιχάλης Πολιάς): Ματακάκης, Ντόστι, Μαίλης, Κοντόγιαννος, Ταφάνι, Τσουκαλάς, Κουδούνης (60' Μήτρου), Δράκος, Παλάζης, Ορφανίδης (80' Τραπουζάνης), Δανάς (75' Παντελίδης)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου