18 Μαΐ 2016

Άλμα ανόδου!

 Ακόμα μια εντυπωσιακή νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους τα ελάφια, που σκόρπισαν στους... πέντε ανέμους τον Αίγειρο Μυστεγνών στο Δημοτικό Στάδιο και καλπάζουν ολοταχώς για Γ΄εθνική! Η Ρόδος απέδωσε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και υπέταξε τον Αίγειρο με 5-1, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση ονειρική, βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν της ιστορίας της. Πλέον, έχοντας συγκεντρώσει 6 βαθμούς, οι Πρωταθλητές μας ταξιδεύουν στη Σαντορίνη, όπου κόντρα στον συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας Πανθηραϊκό, θα διεκδικήσουν τη νίκη με την οποία θα τσεκάρουν ουσιαστικά το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Football League 2.
 Όσον αφορά στο παιχνίδι, μια ομάδα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, και αυτή δεν ήταν άλλη από τη Ρόδο. Τα ελάφια έδειξαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως είχαν μπει με πολύ άγριες διαθέσεις στο ματς και πως δεν ήταν διατεθειμένα να αφήσουν τους παίχτες του Αίγειρου να περάσουν εύκολο απόγευμα στο νησί μας. Από το πρώτο πεντάλεπτο η Ρόδος άρχισε να σφυροκοπά ανελέητα την εστία του Κούμπα, ενώ η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έδειχνε ικανή να βρει αντίδοτο στην επιθετική λειτουργία των πρασίνων που έμοιαζε να πετάει φωτιές. Τελικά, έπειτα από κάποιες προειδοποιητικές βολές είτε από τον Αρχοντούλη είτε από τους Αμανατίδη και Γκόγκα, ήρθε και το πρώτο γκολ. Ο Δελαπόρτας με μια μαγική κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Αμανατίδη, ο οποίος κινούμενος από την πλάτη της άμυνας περνάει και τον τερματοφύλακα και ανενόχλητος προ κενής εστίας ανοίγει το σκορ στο 12΄. Η Ρόδος εξακολουθούσε να πιέζει ψηλά, αναζητώντας τα τέρματα με τα οποία θα καθάριζε το ματς. Από την άλλη ο Αίγειρος έδειξε να είναι κατώτερος των περιστάσεων, και μόνο με ορισμένες αντεπιθέσεις επιχειρούσε να δημιουργήσει υποψίες απειλής μπροστά στην εστία του Μιχάλη Κεφάλα. Ο επιθετικός μονόλογος της Ρόδου μετουσιώθηκε σε γκολ δέκα λεπτά αργότερα περίπου, όταν ο Αρχοντούλης, αφού υποδέχτηκε την πάσα του Θεοδοσίου, ανατράπηκε από τον Λίλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα ανέλαβε ο Παυλίδης που δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η Ρόδος έφτασε κοντά στο τρίτο τέρμα με τον ιδιαίτερα κινητικό σήμερα Αρχοντούλη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει, όταν στο 43΄ και έπειτα από ασταθή απόκρουση του Κούμπα σε σουτ του Παυλίδη, ο Γκόγκας βρέθηκε στο σωστό σημείο και πήρε το ριμπάουντ για να τριπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τα ελάφια να έχουν ένα ξεκάθαρο και ασφαλές προβάδισμα στο σκορ.
 Με την επανάληψη η Ρόδος έδειξε τη διάθεση να διευρύνει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Τρία μόλις λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους ο Δελαπόρτας πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ. Ο Παυλίδης βρήκε τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αφού έστρωσε τη μπάλα μπροστά του, εξαπέλυσε έναν κεραυνό στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει κίπερ του Αίγειρου. Τα ελάφια είχαν πλέον καθαρίσει την υπόθεση νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να ακολουθήσουν τη ροή του ματς. Ο ρυθμός έπεσε και κάπου εκεί ήρθε ένα απροσδόκητο γκολ από την ομάδα της Λέσβου με τον Συβρή. Η απάντηση της Ρόδου ήταν άμεση, καθώς με τη σέντρα σχεδόν ο Δελαπόρτας βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Παυλίδη που με σουτ από τη μεγάλη περιοχή γράφει το τελικό 5-1.
 Η Ρόδος υπέταξε με μεγάλη άνεση και τον πρωταθλητή Λέσβου, έπειτα από αυτόν της Χίου, και πλέον το παιχνίδι της Κυριακής στη Σαντορίνη θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Οι εμφανίσεις των ελαφιών δείχνουν πως η ομάδα που έχει μας χαρίσει τόσες στιγμές ευτυχίας και υπερηφάνειας επιστρέφει για τα καλά στις εθνικές κατηγορίες. Ευχή όλων στο πράσινο στρατόπεδο είναι ο κόσμος του νησιού να στηρίξει αυτή την ομάδα και να την αγκαλιάσει, ώστε με τη βοήθεια όλων να επιστρέψει εκεί που ήταν κάποτε.

Τα γκολ:
12΄: Ο Δελαπόρτας με έξυπνη κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Αμανατίδη ο οποίος αφού ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα κάνει το 1-0.
23΄: Ανατροπή του Αρχοντούλη στη μεγάλη περιοχή. Ο Παυλίδης μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι για το 2-0.
43΄: Ο Παυλίδης κάνει το σουτ, ο Κούμπας αποκρούει όμως η μπάλα δεν απομακρύνεται και ο Γκόγκας από κοντά γράφει το 3-0.
48΄: Πανέμορφο γκολ από τον Δελαπόρτα που με έξοχο σουτ από μακριά προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.
82΄: Μειώνει το σκορ ο Αίγειρος σε 4-1, με διαγώνιο σουτ του Συβρή.
83΄: Ο Δελαπόρτας μοιράζει μια ακόμα ασίστ και ο Παυλίδης σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ(Σάββας Ορφανίδης): Κεφάλας, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Θεοδοσίου,Καλημέρης (69’ Ιμεραλιλάϊ), Τζιβίλογλου (51’ Νικήτας), Αμανατίδης (58 Αξιώτης), Αρχοντούλης, Δελαπόρτας, Γκόγκας, Παυλίδης

ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ(Θεόδωρος Παπαλόπουλος): Κούμπας, Καπυαγιάννης, Μουντζούρης (58’ Μαστραντώνης), Λεονιαρίδης, Τριλιάνος (58’ Κοντονίκας), Χριστοδούλου, Λίλα, Γιακαλής, Σεραφίγγος (16’ Τσίπας) Συβρής, Μαλακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου