15 Ιαν 2017

Της έλειπε η ουσία



 Σε ένα κρίσιμο ματς στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, η Ρόδος παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έμεινε στο φτωχό 0-0 με τον Πανθηραϊκό. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γκέλα, με τα ελάφια να πετάνε δυο βαθμούς και να βρίσκονται πλέον σε δυσμενή θέση. 
  Με τους Στεφανίδη και Τορεζάνι να παίρνουν φανέλα βασικού, η Ρόδος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, με μόνο της στόχο την επίτευξη ενός γρήγορου γκολ το οποίο θα "έλυνε" τα πόδια των ελαφιών και θα τους απάλλασσε από το άγχος. Ωστόσο, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να δικαιολογήσουν με την εμφάνισή τους την επιθυμία τους αυτή. Το α΄μέρος δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας, καθώς ήταν μέτριο από κάθε άποψη. Η Ρόδος ξεκίνησε έχοντας μια ελαφρά υπεροχή, όμως όλες της οι προσπάθειες σταματούσαν μπροστά από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. Στον αντίποδα, ο Πανθηραϊκός ήταν πιο ουσιαστικός και μάλιστα έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 16΄και στο 44΄ ο Ζώνας θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, όμως στην πρώτη περίπτωση ο Ανδρίκος έσωσε πάνω στην γραμμή, ενώ στην άλλη σημάδεψε λάθος προ κενής εστίας. Η Ρόδος πέρα από κάποια αδύναμα σουτ των Τορεζάνι και Χατζηλιόντα, δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο, ενώ μάλλον θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που πήγε στα αποδυτήρια με αυτό το 0-0. 
 Το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη υπό βροχή, και από τα πρώτα του λεπτά έμοιαζε να είναι συνέχεια του πρώτου. Η Ρόδος κατάφερε να κλείσει στα καρέ του τον Πανθηραϊκό, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο της έλειπε η ουσία του γκολ. Στο 56΄ο Σάββας Ορφανίδης προχώρησε στην πρώτη του παρέμβαση, περνώντας τον Τζιβίλογλου στη θέση του Βολονάκη. Η Ρόδος εξακολούθησε να πιέζει, με την βροχή να βαραίνει αγωνιστικό χώρο και... πόδια. Η απευθείας συρτή εκτέλεση ενός φάουλ από τον Κουρούπη στο 64΄, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπαμπανιώτη, με αυτή να είναι ουσιαστικά η πρώτη κλασική ευκαιρία των ελαφιών στο ματς. Η Ρόδος δυσκολευόταν τόσο στη δημιουργία, όσο και στην τελική προσπάθεια, με τον τεχνικό των πρασίνων να ρίχνει στη μάχη τον Ευγενικό, αποσύροντας τον Χατζηλιόντα, σε μια προσπάθειά του να κάνει ακόμα πιο επιθετικογενή την ομάδα του. Πέρα από την δική της δυστοκία, η Ρόδος είχε να αντιμετωπίσει και τις διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν περίεργες και εξόργισαν τον πράσινο πάγκο και κόσμο, με αποτέλεσμα μάλιστα την αποβολή του Σάκη Ναλμπάντη. Τα λεπτά κυλούσαν με την Ρόδο να εξακολουθεί να εξουδετερώνεται από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η τελευταία ευκαιρία των ελαφιών ήταν ένα απευθείας φάουλ, και πάλι από τον Κουρούπη το οποίο όμως δεν είχε καμία τύχη. Το σφύριγμα της λήξης δεν άργησε να έρθει, με την Ρόδο να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί για ακόμα μια φορά τον παράγοντα έδρα, παίρνοντας ωστόσο τον πρώτο της βαθμό για το 2017.
 Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν αισθητά για την ομάδα της πόλης μας, καθώς δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μαξιλαράκι ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η επόμενη δοκιμασία για την Ρόδο θα φέρει τα ελάφια αντιμέτωπα κόντρα στον δυνατό Εργοτέλη, και πάλι στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΡΟΔΟΣ (Σάββας Ορφανίδης): Πάππος, Ιμεραλιλάι, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζημογιάννης, Ανδρίκος, Χατζηλιόντας(75΄Ευγενικός), Τορεζάνι, Βολονάκης(57΄Τζιβίλογλου), Κωνσταντίνου, Στεφανίδης

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Μπαμπανιώτης, Κορτσινίδης, Καλαγκάνης,Μήτσιαν,  Φύτρος, Κρίτσας, Περιάλης(82΄Συροπάκης), Λαζαρίδης(89΄Πέκα), Ζώνας, Λούκας(68΄Παπίτσας), Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου