29 Ιαν 2017

Με κατεβασμένα χέρια

  Σε ένα εξαρχής κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, η Ρόδος εμφανίστηκε μόνο για ένα ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, και φυσιολογικά υπέστη μια βαριά ήττα κόντρα στον ισχυρό Εργοτέλη με 0-3. Ντεμπούτο για τον Δημήτρη Τερεζόπουλο στον πάγκο των ελαφιών, που όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα. 
  Η έναρξη του ματς βρήκε στη σέντρα τα ελάφια, τα οποία στα πρώτα λεπτά έδειχναν διάθεση να απειλήσουν και να παίξουν επιθετικά. Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Συγκεκριμένα, ο Ευγενικός πέρασε μια ωραία παράλληλη μπαλιά βρίσκοντας τον Στεφανίδη, όμως το εξ επαφής πλασέ που επιχείρησε απομακρύνθηκε τελευταία στιγμή από τον Βασιλειάδη. Μάλιστα, στην επόμενη φάση οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να μην διακόπτει το ματς. Η Ρόδος συνέχισε να έχει την κατοχή, ωστόσο σταδιακά ο Εργοτέλης ισορρόπησε το παιχνίδι. Τα ελάφια απείλησαν ξανά στο 25΄ με μια σέντρα-σουτ του Ευγενικού, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός έπεσε, με τον Εργοτέλη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει χωρίς ωστόσο να καταφέρνει κάτι ουσιαστικό μπροστά από την εστία του Πάππου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τις δυο ομάδες να έχουν κάποιες καλές φάσεις, χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο. 
 Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Εργοτέλης ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο πέμπτο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάλ. Το γκολ αυτό ήταν ένα μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα για τα ελάφια που έβλεπαν τους κόπους του α' ημιχρόνου να γκρεμίζονται. Η Ρόδος δεν μπόρεσε να βγάλει καμιά αντίδραση, με τον Χατζηλιόντα να περνάει στην θέση του Μοσχάκη προκειμένου να βελτιώσει την μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, στο 65΄, ο Εργοτέλης διπλασίασε τα τέρματά του με τον νεοεισελθόντα Καϊμακαμούδη. Τα πράγματα έδειχναν μη αναστρέψιμα για την ομάδα του νησιού μας, η οποία παρουσιαζόταν ανήμπορη να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Τον επίλογο του ματς έγραψε ο Βογιατζής, κάνοντας το 0-3 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια εντυπωσιακή νίκη που τους φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα στο πράσινο στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός για τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα.
 Τα ελάφια, λοιπόν, καλούνται να ξεχάσουν γρήγορα το σημερινό ματς και να στρέψουν την προσοχή τους στην προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Θύελλα Ραφήνας. Ένα παιχνίδι, στο οποίο το θετικό αποτέλεσμα μοιάζει πια επιβεβλημένο, μιας και τα περιθώρια δείχνουν να στενεύουν απειλητικά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρόδος(Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πάππος, Τζημογιάννης, Καντιμοίρης, Μοσχάκης(60΄ Χατζηλιόντας), Κασαπάκης(81΄Τζιβίλογλου), Ανδρίκος, Κωνσταντίνου, Κουρούπης, Ευγενικός, Στεφανίδης(75΄ Ιμεραλιλάι), Τορεζάνι


Εργοτέλης(Σούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Λεάλ(88΄ Μανουσάκης), Μίσελ, Γκοτσούλιας(45΄ Βογιατζής), Κατσικοκέρης, Νικολακάκης, Τζάνης, Μπάτζιος, Νιάρος, Μίγκας(55΄ Καϊμακαμούδης), Σερτζίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου