7 Μαΐ 2017

Σφραγίδα Χατζηλιόντα!

 Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, τα ελάφια έδειξαν αποφασισμένα να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα εμπλοκής τους σε "περίεργες" καταστάσεις, που θα έθεταν σε κίνδυνο της παρουσία της ομάδας στη Γ΄Εθνική της νέας χρονιάς. Η Ρόδος δεν είχε όρεξη για αστεία, και με μια πολύ σοβαρή και μεστή εμφάνιση φεύγει με το διπλό από το Μοσχάτο, επικρατώντας με 2-1 του Εθνικού Πειραιά. Χρυσή αλλαγή ο Χατζηλιόντας, που έδωσε τη νίκη στα ελάφια με γκολ στο 82΄. Ο Τζιμογιάννης έκανε το 0-1, μείωσαν προσωρινά με τον Χατζησάββα οι του Εθνικού.
 Η Ρόδος μπήκε με άγριες διαθέσεις στο αγωνιστικό χώρο, και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε τα δόντια της. Με τη συμπλήρωση μόλις πέντε λεπτών παιχνιδιού, τα ελάφια κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά, το οποίο πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο. Η Ρόδος είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, και κυκλοφορούσε διαρκώς τη μπάλα, χωρίς ωστόσο να βρει κάποιον ελεύθερο διάδρομο προς την εστία του Βουτσινά. Στο δεκάλεπτο, ο Πιτταράς, δοκίμασε το πόδι του από καλό σημείο, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Εθνικού. Τα ελάφια είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, κυρίως έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ, όμως ο Βουτσινάς έβγαινε εγκαίρως και καθάριζε για την ομάδα του. Ο μονόλογος της Ρόδου συνεχίστηκε, με τον Εθνικό να έχει κυριολεκτικά κλειστεί στο καβούκι του. Τελικά, οι προσπάθειες των ελαφιών ευοδώθηκαν λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας στο Μοσχάτο. Ήταν η εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Κουρούπη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε ανενόχλητος ο Τζιμογιάννης και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βουτσινά. Το γκολ αυτό, στο χρονικό σημείο που επετεύχθη έδωσε και ψυχολογικό προβάδισμα στα ελάφια, που συνέχισαν να απειλούν προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη λήξη του ημιχρόνου, η Ρόδος είχε κερδίσει 5 κόρνερ, σε αντίθεση με τον Εθνικό που είχε σημειώσει μόλις μία τελική ευκαιρία.
 Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, η Ρόδος θέλοντας να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, έδωσε μέτρα στον Εθνικό που άρχισε να πλησιάζει με αξιώσεις την εστία του Κουμέντου, ο οποίος δήλωσε "παρών" όποτε χρειάστηκε. Στο 60΄ ο Τερεζόπουλος έκανε την κίνηση που θα έκρινε την εξέλιξη του ματς, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χατζηλιόντα, αποσύροντας τον Μοσχάκη. Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα η Ρόδος έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν ο Κωνσταντίνου, εκμεταλλευόμενος την πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά του Χατζηλιόντα, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Βουτσινά, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Στεφανίδη πέρασε ψηλά άουτ. Και αφού δεν έγινε το 0-2, η μπάλα τιμώρησε τα ελάφια, καθώς στην επόμενη ακριβώς φάση ο Εθνικός κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χατζησάββας που με μακρινό σουτ νίκησε τον Κουμέντο, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Το "μομέντουμ" ήταν πλέον στην πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι ένα λεπτό αργότερα έφτασαν πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, όμως το σουτ του Χατζησάββα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουμέντου. Το παιχνίδι πλέον είχε πάρει φωτιά, με τις αψιμαχίες εκατέρωθεν να μη λείπουν. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να μείνουν οι δυο ομάδες με 10 παίχτες, καθώς στο 70΄ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Τορεζάνι και Πεχλιβανίδης. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, τα ελάφια δεν έδειξαν να επηρεάζονται σε κανένα σημείο του ματς, και προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, που θα τους έδινε το νικηφόρο αποτέλεσμα, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Στεφανίδης κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε, και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Χατζηλιόντα, ο οποίος από δεξιά διαγώνια θέση νίκησε τον Βουτσινά, παγώνοντας το Δημοτικό Στάδιο του Μοσχάτου. Στα ελάχιστα λεπτά που απέμειναν, η Ρόδος δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμά της, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τα ελάφια να πανηγυρίζουν για ένα μεγάλο διπλό, με το οποίο ανανέωσαν ουσιαστικά την παρουσία τους στη Γ΄ Εθνική.
 Πλέον, όλα έχουν απλοποιηθεί για τη Ρόδο και τους οπαδούς της. Το άγχος και η γκρίνια δεν βαραίνουν πια κανέναν στο πράσινο στρατόπεδο, και έτσι τα ελάφια θα αντιμετωπίσουν με καθαρό μυαλό τις δυο επερχόμενες αγωνιστικές, αρχής γενομένης με αυτήν κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Εθνικός Πειραιώς (Θύμιος Γεωργούλλης): Βουτσινάς, Πισσάς, Γερόλυμος, Λεωνιδόπουλος, Πελχιβανίδης, Μαργαρίτης (46’ Βενέτης), Χατζησάββας, Κατίδης, Μάναλης, Ντούλιας (46’ Κομνηνός), Παυλάκης

Ρόδος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Κουμέντος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος, Κωνσταντίνου, Κασαπάκης (80’ Δημητριάδης), Μοσχάκης (58’ Χατζηλιόντας), Τορεζάνι,  Στεφανίδης, Πιτταράς (87’ Καμπούρης)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου