12 Νοε 2017

Μουσταφά ο τιμωρός!

 ΝΑΙ ΜΩΡΗ ΕΛΑΦΑΡΑ! Τι κι αν έπαιζε (άδικα) με παίχτη λιγότερο από το 20΄; Τι κι αν έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη; Τι κι αν έπαιζε τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο, σε όλο το β' ημίχρονο; Τι κι αν η κούραση άρχισε να κάνει εμφανή τα σημάδια της; Η Ρόδος δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και με λυτρωτή τον Μουσταφά Μπανγκούρα στο 91΄ πήρε μια... καρυδάτη νίκη μέσα στην ιδιαίτερα προκλητική έδρα του Πέλοπα Κιάτου. Τα Ελάφια έβγαλαν πάθος, δυναμισμό και τεράστια αποθέματα ψυχής και παρόλο που τα πράγματα έδειχναν να στραβώνουν, αντέδρασαν και για δεύτερο συνεχόμενο ματς απέδειξαν ότι δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα. Παβίσεβιτς ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ρόδου, θετικότατος ο Ευγενικός, εξωπραγματικός ο νεαρός Δαβρής στο ντεμπούτο του με τα πράσινα! Ντεμπούτο και για τον νεοαποκτηθέντα Μίνγκα, που δημιούργησε προβλήματα στους αντιπάλους του.
 Το παιχνίδι ξεκίνησε με του καλύτερους οιωνούς για τα Ελάφια, τα οποία από το πρώτο κιόλας λεπτό φρόντισαν να δείξουν τις προθέσεις τους, οι οποίες δεν ήταν άλλες από το να καθαρίσουν γρήγορα το ματς. Ήδη στο πεντάλεπτο η Ρόδος είχε κερδίσει δυο κόρνερ, και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ήταν μόλις στο 6΄όταν ο Αυγενικού με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Παβίσεβιτς, με τον Σέρβο επιθετικό να κοντρολάρει με το δεξί, και φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό του πόδι να εξαπολύει ένα δυνατό σουτ, με το οποίο νίκησε τον Ριζάι. Αυτό μάλιστα ήταν και το πρώτο γκολ του έμπειρου στράικερ στο πρωτάθλημα, ο οποίος ανοίγει λογαριασμό! Η Ρόδος, από εκείνο το σημείο και έπειτα, ηρέμησε το παιχνίδι της, φάνηκε να έχει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και όλα έδειχναν πως αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα καθάριζε το ματς. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα ήρθαν τούμπα με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Σε μια ανυποψίαστη φάση, ο Κουρούπης δεν υπολόγισε σωστά, οι κόντρες ευνόησαν τους επιθετικούς του Πέλποπα οι οποίοι βρέθηκαν στη μεγάλη περιοχή της Ρόδου, με τον Μκριτσιάν να ανατρέπει αντικανονικά τον Μυργιώτη. Ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και αποφάσισε να αποβάλει τον αμυντικό των πρασίνων, θεωρώντας πως ο αντίπαλος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Μυργιώτης ευστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα για την ομάδα του. Ο Πάρης Ανδράλας θέλοντας να μην αφήσει την άμυνα εκτεθειμένη, πέρασε στη θέση του Τσόπελα τον Δαβρή, ο οποίος αποτέλεσε το αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Αποστόλου, ενώ ο Αυγενικού κάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ. Η Ρόδος έδειξε να έχει μουδιάσει μετά την ισοφάριση και την αποβολή, και έχοντας χάσει τον ρυθμό της προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της κυρίως στον χώρο του κέντρου. Η Ρόδος δεν μπορούσε να καταστεί απειλητική, ενώ χρειάστηκαν και ορισμένες καθοριστικές επεμβάσεις του Παναγόπουλου. Το ημίχρονο έληξε με τις δυο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια, με το σκορ να παραμένει στο 1-1.
 Με το πρώτο σφύριγμα του δεύτερου μέρους, φάνηκε ξεκάθαρα πως το τσιπάκι είχε αλλάξει. Η Ρόδος άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Πέλοπα, ο οποίος είχε οπισθοχωρήσει, έχοντας 11 παίχτες πίσω από τη μεσαία γραμμή. Τα Ελάφια προσπαθούσαν είτε με γεμίσματα, είτε με οργανωμένες επιθέσεις να πάρουν το προβάδισμα, έπεφταν όμως πάνω σε μια καλοστημένη άμυνα. Μπανγκούρα, Παβίσεβιτς, Ευγενικός προσπαθούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, δίχως αποτέλεσμα όμως, ενώ στα μετόπισθεν ο Δαβρής ήταν χάρμα ιδέσθαι, και όποτε χρειάστηκε ανέκοψε τις αντεπιθέσεις των παιχτών του Πέλοπα. Τα λεπτά κυλούσαν, η Ρόδος δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κάθε μέσο να κερδίσουν χρόνο. Όλα έδειχναν πως το ισόπαλο σκορ δύσκολα θα άλλαζε. Την κατάλληλη στιγμή, όμως, μίλησε η καρδιά του λιονταριού από τη Σιέρα Λεόνε! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια από τις απέλπιδες προσπάθειες των Ελαφιών να πετύχουν το γκολ, ο Ιμεραλιλάι υποδέχτηκε την μπάλα από τα δεξιά, έπειτα από πλάγιο άουτ, και με σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μπανγκούρα ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα τα δίχτυα, και τα Ελάφια στον... έβδομο ουρανό! Η Ρόδος ήταν πλέον πολύ κοντά σε ένα τεράστιο τρίποντο, το οποίο και επισφραγίστηκε ελάχιστα λεπτά αργότερα. Οι πράσινοι πανηγύρισαν ένα μεγάλο διπλό, το οποίο και γιόρτασαν δεόντως στα αποδυτήρια, σε συνδυασμό και με τα γενέθλια του νεαρού τερματοφύλακα Γιώργου Κουμέντου.
  Όσο για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν λίγο μετά την επίτευξη του γκολ της Ρόδου, τι να πει κανείς; Οι φίλοι του Κιάτου θεώρησαν πως ο Πάρης Ανδράλας τούς προκάλεσε με κάποιο τρόπο, και έτσι αποφάσισαν να δείξουν την "παληκαριά" τους εκτοξεύοντας έναν καταιγισμό από μπουκάλια και καφέδες στον νεαρό κόουτς. Ίσως προκάλεσε ικανοποίηση στους ανθρώπους του Πέλοπα το γεγονός ότι ο Ανδράλας αποχώρησε με σχισμένη μπλούζα από τον αγωνιστικό χώρο.
 Η Ρόδος πήρε, λοιπόν, ένα μεγάλο τρίποντο, σε μια έδρα όχι και τόσο φιλόξενη όπως αποδείχτηκε. Και έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει μια τέτοια νίκη, όχι λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, η οποία είναι αντικειμενικά χαμηλή, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο αυτή ήρθε. Ας μην ξεχνάμε πως η Ρόδος έπαιζε από το 17΄με παίχτη λιγότερο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Τα πανηγύρια, ασφαλώς, θα διαρκέσουν ελάχιστα, μιας και από αύριο όλοι στην ομάδα θα στρέψουν το βλέμμα τους στο επικείμενο εντός έδρας ματς κόντρα στο Κερατσίνι. Η Ρόδος πήρε ένα διπλό, το οποίο, όπως ευελπιστούμε όλοι, αναμένεται να σημάνει την αντεπίθεση της ομάδας στο Πρωτάθλημα!

ΥΓ.: Γιώργο, χρόνια σου πολλά, με υγεία και πολλές επιτυχίες με το Ελάφι μας! 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πέλοπας Κιάτου (Μίλτος Γκόφας): Ριζάι, Τουμπανάκης (72' Ροθώνης), Κουρούμαλης, Μιχαλόπουλος (80' Σωτηρόπουλος) Παπαδόπουλος, Νάκος, Θεοδωρόπουλος, Παπαβασιλείου, Μυργιώτης, Μπούκης (58'  Πράττος), Γάλας (87' Παλογιαννίδης)
 
Ρόδος (Πάρης Ανδράλας): 
Παναγόπουλος, Τσόπελας (18' Δαβρής), Κουρούπης (75' Βολονάκης), Μκριτσιάν, Αποστόλου, Πάλλας (58' Ευγενικός), Μίνγκας, Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Μπανγκούρα, Πινδώνης (50' Ιμεραλιλάι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου